Mötesplatsen för dig inom energibranschen, mar, 23 2019
Senaste Nytt

Metso tar order på kraftvärmeverk i Kroatien

Bild: Metso
Bild: Metso
Publicerad av
Simon Matthis - 13 nov 2013

Metso har fått en order från UNI Viridas d.o.o  på ett komplett biobränsleeldat kraftvärmeverk för energi- och värmeproduktion till staden Babina Creda i Kroatien.

Anläggningen ska stå färdig 2015. Orderns värde har inte offentliggjorts.  

Metsos leverans är en totalentreprenad som innefattar panna, turbin, byggnader, installation och anläggningsarbeten. Pannan bygger på HYBEX-förbränningsteknik med bubblande fluidiserad bädd vilket möjliggör användningen av ett stort urval av bränslen t ex avverkningsrester. Hybex ger låga emissioner av NOx- och CO Anläggningen kommer att ha en termisk effekt på 9,7 MWe och 10 MWth för fjärrvärme. Elen går till det lokala nätet och värmen används inom industrin i närheten av värmeverket, t ex via pelletstillverkning och i växthusen.

"Elproduktion från förnybara energiresurser kommer att bidra till en långsiktig, hållbar utveckling av hela Kroatiens energisystem, ge en säkrare energiförsörjning, minska Kroatiens beroende av andra länder och ge mervärde till befolkningen och framtida generationer. Vi är nöjda över att våra kroatiska partner ser kvaliteten och fördelarna i detta projekt och är bland de första i Kroatien som tar ett steg i den här riktningen", säger Cem Sirin, verkställande direktör för Unit Investment N.V, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons